ΕΣΠΑ

ΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΥΠΕΡΗΧΟ / TECAR THERAPY

Ο κρουστικός υπέρηχος είναι ένα μέσο αποκατάστασης, που θεραπεύει με μεγάλη επιτυχία χρόνιες μυοσκελετικές παθήσεις, που δεν ανταποκρίνονται στις κλασικές μεθόδους αποκατάστασης, διοχετεύοντας κρουστικά κύματα σε συγκεκριμένους ιστούς του σώματος, με αποτέλεσμα την αύξηση της αιματικής ροής και του μεταβολισμού στην προσβεβλημένη περιοχή. Τα κρουστικά κύματα ενεργοποιούν τις διαδικασίες αυτοεπούλωσης του οργανισμού αποδιοργανώνοντας π.χ τα ασβεστώματα στους τένοντες, με αποτέλεσμα να διεγείρει την αναγεννητική ικανότητα των κυττάρων, που σαν τελικό όφελος έχει την αύξηση των μηχανικών ιδιοτήτων των ιστών και τη μείωση του πόνου. Το πλεονέκτημα είναι η άμεση ανακούφιση από τους πόνους χωρίς να εμφανίζουν ανεπιθύμητες ενέργειες (εφόσον έχουν σωστή εφαρμογή). Η θεραπεία έχει μικρή διάρκεια περίπου 10 λεπτά.

ΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΥΠΕΡΗΧΟ / TECAR THERAPY ΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΥΠΕΡΗΧΟ / TECAR THERAPY

Η HUMAN TECAR HCR είναι μια συσκευή διέγερσης της μικροκυκλοφορίας. Χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρομαγνητικό σήμα που διεγείρει τον μεταβολισμό του ιστού στον οποίο εφαρμόζεται βελτιώνοντας την αιματική και λεμφική κυκλοφορία. Δρα στο εσωτερικό του οργανισμού χωρίς διασπορά ενέργειας, και διεγείρει τους μηχανισμούς αυτορύθμισης του οργανισμού.

Η λειτουργία της βασίζεται στην αρχή του πυκνωτή, και προκαλεί κινητοποίηση ηλεκτρικών φορτίων (ηλεκτρολύτες). Αυτοί επηρεάζουν τον κυτταρικό μεταβολισμό, δημιουργώντας την ανάγκη για μεγαλύτερη ζήτηση οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών και ως επακόλουθο περισσότερο αίμα στη συγκεκριμένη περιοχή ( αντιφλεγμονώδης και επουλωτική δράση ). Τα πεδία εφαρμογής της στην φυσικοθεραπεία είναι: Πόνος, άγχος, αϋπνία, jet lag, πονοκέφαλοι, τρίτη ηλικία, αθλητικοί τραυματισμοί, πρόληψη, αισθητική και μετεγχειρητική ιατρική, αγγειολογία, λεμφικό οίδημα.

Η συσκευή αυτή είναι η μόνη που διαθέτει ειδικό ηλεκτρόδιο εφαρμογής στο κρανίο, στην μετωπιαία περιοχή. Αυτή η εφαρμογή είναι κατάληλλη για πονοκεφάλους, ημικρανίες αλλά και μεγαλύτερη διάυγεια όπου απαιτείται αυξημένη εγκεφαλική συγκέντρωση (πχ. πιλότοι, μουσικοί, επιστήμονες κτλ) 

Σε συνδιασμό με την εφαρμογή εμποτισμένων επιδέσμων στα πόδια και επάλειψη με αιθέρια έλαια δίνει μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και ευεξίας!!!

A- A A+
Προσβασιμότητα στον Ιστό (Web Accessibility) σημαίνει ότι άτομα με όλες τις ικανότητες αλλά και άτομα με αναπηρία μπορούν να αντιλαμβάνονται, να κατανοούν, να περιηγούνται και να αλληλεπιδρούν με το διαδικτυακό περιεχόμενο. Η δυνατότητα αξιοποίησης των συστημάτων πληροφορικής και της ηλεκτρονικής πληροφορίας από οποιονδήποτε κατοχυρώνεται τεχνικά και νομικά σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.