ΕΣΠΑ

Βιοσυντονισμός

ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΘΕΡΠΕΙΑ ( BICOM )

Ο βιοσυντονισμός όπως ο βελονισμός και άλλες φυσικές θεραπευτικές μέθοδοι ανήκουν στο χώρο της εναλλακτικής ιατρικής.

Είναι μια μέθοδος που απελευθερώνει τον οργανισμό από παθογόνους παράγοντες που μπλοκάρουν τη φυσιολογική ροή ενέργειας σ’ αυτόν. Στοχεύει στην αποκατάσταση και ομαλοποίηση των βιολογικών διεργασιών των κυτταρικών δομών και των λειτουργικών συστημάτων του οργανισμού.

Οι βασικές αρχές της βιοσυντονιστικής θεραπείας έχουν επιβεβαιωθεί από τις τελευταίες ανακαλύψεις στην κβαντική φυσική και την βιοφυσική, αλλά δεν έχουν γίνει ακόμη αποδεκτές από την κλασική ιατρική.

H ύλη αποτελείται από μόρια και ενέργεια. Η συμπίεση της ενέργειας δημιουργεί την ύλη, η οποία εκπέμπει ενέργεια. Αυτή η ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για διάγνωση όσο και  για θεραπεία.

Η διαταραχή της ενεργειακής κατάστασης του οργανισμού αποτελεί την νόσο.

Η συμπληρωματική ιατρική δεν έχει στόχο να αντικαταστήσει την κλασική ιατρική, όμως σε πολλές περιπτώσεις προσφέρει σημαντική βοήθεια μόνη της ή σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή.

Η θεραπεία είναι ανώδυνη και χωρίς γνωστές παρενέργειες, και αυτό γιατί χρησιμοποιεί τις ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις του ίδιου του οργανισμού, και έχει επιτυχία στο 80% των περιπτώσεων, με σημαντική ή πλήρη ίαση.

Εφαρμογές της βιοσυντονιστικής θεραπείας

Η βιοσυντονιστική θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί στις ακόλουθες κατηγορίες παθήσεων:

  •  Αναπνευστικού
  •  Καρδιάς και αγγείων ( και λεμφαγγείων )
  •  Ορμονικές διαταραχές
  •  Οφθαλμολογικές
  •  Δερματολογικές
  •  ΩΡΛ
  •  Γαστρεντερικές, νεφρολογικές
  •  Μυοσκελετικές, 
  •  Γυναικολογικές, 
  •  Νευρολογικές, 
  •  Διαταραχές του ανοσοποιητικού

Στην παιδιατρική ισχύουν οι ίδιες εφαρμογές

Στην οδοντιατρική βοηθά στην θεραπεία της περιοδοντίτιδας και στην διαδικασία εμφύτευσης ξένων σωμάτων ( τα κάνει συμβατά με  τον οργανισμό ) 

Βασικές αρχές της μεθόδου

Στο ανθρώπινο σώμα παράγεται ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που αποτελείται από ένα σύνολο κυμάτων. Αυτός είναι ο τρόπος επικοινωνίας των κυττάρων μεταξύ τους. Πολλές φορές παρεμβάλλονται και παθολογικά κύματα από εξωγενείς παράγοντες, όπως ιοί, βακτήρια, χημικές ουσίες κ.α.

Η συσκευή BICOM 2000 μπορεί να διαχωρίζει αυτά τα κύματα, να ενισχύσει τα φυσιολογικά και να εξουδετερώσει ( με αντιστροφή ) τα παθολογικά.

Η διαδικασία γίνεται όχι στη συσκευή αλλά στο σώμα του ασθενή. Χρησιμοποιούνται κατάλληλα ηλεκτρόδια που ακουμπούν στο σώμα καθώς και διάφορα υγρά του σώματος ( αίμα, σάλιο, ούρα κτλ ) που περιέχουν πληροφορίες για τον οργανισμό.

Ο κύριος στόχος της θεραπείας είναι η ενεργοποίηση του ενδογενούς συστήματος ρύθμισης και η απελευθέρωση του από τις παρενοχλητικές παθολογικές επιδράσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να επέλθει η ίαση.

Συχνές ερωτήσεις

Για ποιο λόγο να διαλέξετε την βιοσυντονιστική θεραπεία

Είναι μια ανώδυνη, γρήγορη και πολύ αποτελεσματική μέθοδος, η οποία μπορεί  να προσφέρει  σημαντική ανακούφιση, ακόμα και την ίαση  σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα, ή οξύ πόνο. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλικίες, από νεογέννητα παιδιά μέχρι υπερήλικες. 

Είναι μια ολιστική μέθοδος αντιμετώπισης του ασθενή , που έχει εφαρμοστεί επιτυχώς σε πληθώρα ασθενών για 3 δεκαετίες, σε όλο τον κόσμο.

Το βασικό πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι δεν έχει παρενέργειες, γιατί χρησιμοποιεί το μαγνητικό πεδίο που εκπέμπει ο ίδιος ο ασθενής, και μέσω της συσκευής τροποποιεί το μαγνητικό πεδίο αυξάνοντας την αμυντική δύναμη του οργανισμού.

Τι αισθάνεστε κατά την θεραπεία

Κατά την διάρκεια της θεραπείας δεν αισθάνεστε τίποτα, εκτός ίσως από κάποια χαλάρωση. Απλά κάθεστε αναπαυτικά, και μπορείτε να διαβάζετε κάτι, ή να ακούτε μουσική.

Τι πρέπει να κάνετε μετά την θεραπεία

Συνίσταται τη κατανάλωση 6 ποτηριών νερού μέσα στις επόμενες 24 ώρες από την θεραπεία. Αποφύγετε το αλκοόλ για τουλάχιστον 24 ώρες μετά. Αν συντρέχει ειδικός λόγος αποχής από κάποιες άλλες ουσίες,  κινήσεις ή εργασίες, στην θεραπεία του μυοσκελετικού πόνου, ακολουθείστε τις οδηγίες του θεραπευτή σας.

Τι να περιμένω μετά την θεραπεία;

Ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να νιώσετε άμεση βελτίωση ή μια αρχική επιδείνωση λόγω της ενεργοποίησης των ιστών, που διαρκεί για 24 ώρες περίπου. Γενικά το σώμα διατηρεί τα θεραπευτικά σήματα που έλαβε για τις επόμενες 7-10 μέρες, όπου και συντελείται η θεραπευτική αλλαγή. Ετσι, κάποιοι νιώθουν καλύτερα μετά την πρώτη, άλλοι μετά την δεύτερη ή τρίτη θεραπεία.

Μερικές φορές μπορεί να νιώσετε συχνοουρία ή να έχετε διαρροικές κενώσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί η συσκευή ενισχύει την αποβολή τοξινών από τον οργανισμό.

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται η θεραπεία, και ποιος ο αριθμός των επισκέψεων που θα απαιτηθούν;

Επειδή ο οργανισμός επεξεργάζεται τις πληροφορίες που του δόθηκαν για 7- 10 ημέρες, η επανάληψη της θεραπείας μετά από μια εβδομάδα είναι η προτεινόμενη στις περισσότερες περιπτώσεις, χωρίς αυτό να είναι ο κανόνας.

Ο αριθμός των θεραπειών που θα απαιτηθούν διαφέρει ανά περίπτωση, ανάλογα με την χρονιότητα της κατάστασης, την αντίδραση του οργανισμού και τους επιβαρυντικούς παράγοντες που επηρεάζουν την κατάσταση. Επίσης αν υπάρχουν πολλαπλά προβλήματα υγείας τότε θα χρειαστεί διαφορετική αντιμετώπιση για το καθένα, άρα και ο αριθμός των θεραπειών θα είναι ανάλογος. Αυτό όμως θα το ξέρετε μετά την 1η θεραπεία. 

Πόσο αποτελεσματική είναι η μέθοδος του βιοσυντονισμού;

Εχει αποδειχθεί, ότι τα ποσοστά επιτυχίας αγγίζουν το 80% των ασθενών που εμπιστεύθηκαν την μέθοδο. Περίπου το 13% είχε μικρή βελτίωση, ενώ το 6% δεν είχε καμία αλλαγή.

Παράλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Δεν απαιτείται διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής που , είτε πρόκειται για κλασικά ή ομοιοπαθητικά φάρμακα. Σε ορισμένες κατηγορίες φαρμάκων πχ. Αντισταμινικά, ίσως να χρειαστεί διακοπή για 3 ημέρες. 

Σχόλια 

Η συμπληρωματική θεραπευτική προσέγγιση, δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει την κλασική ιατρική αντιμετώπιση των ασθενειών. Σε πολλές περιπτώσεις όμως, προσφέρει σημαντική βοήθεια ακόμα και εκεί που η κλασική αντιμετώπιση δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στόχος είναι η ρύθμιση της ενέργειας του οργανισμού, η εξουδετέρωση των παθολογικών καταστάσεων, η ενίσχυση της υγείας.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ

1. Διάγνωση και θεραπεία αλλεργιών

Πολλά άτομα σήμερα και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, υποφέρουν από αλλεργίες. Τώρα υπάρχει μια εύκολη και σίγουρη μέθοδος διάγνωσης και θεραπείας.

Είναι εντελώς ανώδυνη αφού δεν χρειάζεται λήψη αίματος ή χορήγηση αλλεργιογόνων ενδοδερμικά με « τσιμπηματάκια ».

Τα αποτελέσματα είναι μεγάλης ακρίβειας αφού εκτός από τον προσδιορισμό των ουσιών που προκαλούν γνωστές αλλεργίες, προσδιορίζονται και οι ουσίες εκείνες που προκαλούν τις λεγόμενες χρόνιες ή κρυφές αλλεργίες ή αλλιώς δυσανεξίες.

Με την μέθοδο υπάρχει η δυνατότητα απευαισθητοποίησης    ( δηλ. μόνιμης θεραπείας )  του οργανισμού από τα συμπτώματα της αλλεργίας με τον ίδιο ανώδυνο και ασφαλή τρόπο.

Συνήθως απαιτείται μία μόνο θεραπεία, με εξαίρεση τις περιπτώσεις οξέων συμπτωμάτων και αλλεργίας στο αγελαδινό γάλα, το σιτάρι και το αυγό που απαιτούν 3 επισκέψεις.

2. Τροφικές δυσανεξίες

Οι τροφικές δυσανεξίες είναι αντιδράσεις του οργανισμού σε διάφορες τροφές, η οποίες προκαλούν χρόνια συμπτώματα πολλά από τα οποία είναι σοβαρές ασθένειες.

Η  διαφορά τους από τις αλλεργίες είναι η καθυστέρηση από μερικές ώρες μέχρι και 2 ημέρες στην εκδήλωση των συμπτωμάτων μετά την επαφή με το αλλεργιογόνο.

Αυτό οφείλεται στην διαφοροποίηση της αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος στις δύο περιπτώσεις. 

Κατά συνέπεια τα κλασικά αλλεργικά τεστ δεν μπορούν μα τις εντοπίσουν, σε αντίθεση με την συσκευή BICOM 2000, που προκαλεί και απευαισθητοποίηση σε ποσοστό μέχρι και 90%.

3. Πρόγραμμα κατά του πόνου

Τα συνηθέστερα επώδυνα σύνδρομα που ταλαιπωρούν τον σύγχρονο άνθρωπο είναι : 

  • Το αυχενικό σύνδρομο
  • Πόνοι μέσης, ισχιαλγίας
  • Τενοντίτιδες
  • Πόνοι περιόδου
  • Πονοκέφαλοι, ημικρανίες
  • Αρθριτικοί, ρευματικοί πόνοι
  • Μυικοί πόνοι
  • Τραυματισμοί
  • Επικονδυλίτιδα, καρπιαίος σωλήνας κτλ

Με την μέθοδο του βιοσυντονισμού ανώδυνα και γρήγορα ( κατά μέσο όρο 3 επισκέψεις, ανάλογα με την σοβαρότητα του προβλήματος ) χωρίς φάρμακα και παρενέργειες, μπορείτε να απαλλαγείτε από τον πόνο.

Επίσης έχει θεαματικά αποτελέσματα στην θεραπεία των καταγμάτων.

A- A A+
Προσβασιμότητα στον Ιστό (Web Accessibility) σημαίνει ότι άτομα με όλες τις ικανότητες αλλά και άτομα με αναπηρία μπορούν να αντιλαμβάνονται, να κατανοούν, να περιηγούνται και να αλληλεπιδρούν με το διαδικτυακό περιεχόμενο. Η δυνατότητα αξιοποίησης των συστημάτων πληροφορικής και της ηλεκτρονικής πληροφορίας από οποιονδήποτε κατοχυρώνεται τεχνικά και νομικά σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.