26.12.2017

ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ !!!

Στην σημερινή "τρέλα των καιρών", το συνεχές τρέξιμο, έρχονται κάποια "κινήματα βραδύτητας" να μας κάνουν να αναλογιστούμε τί κάνουμε, γιατί τρέχουμε συνέχεια και να προωθήσουν το αυτονόητο: περισσότερος χρόνος για τον ευατό μας και αυτούς που αγαπάμε.

Εχουμε εγκλωβιστεί σε μια εξοντωτική ενασχόληση με πολλές ταυτόχρονες δραστηριότητες ( μαγείρεμα και αναζήτηση συνταγών, ή post του φαγητού μας στο social media, τρέξιμο να προλάβω το γυμναστήριο και το φροντηστήριο του παιδιού κτλ). Πρέπει να επικεντρωθούμε σε μια μόνο δραστηριότητα τη φορά για να μπορούμε να την απολαύσουμε και να αποφορτίσουμε εμάς και τα παιδιά μας από πολλές δραστηριότητες για να μπορούμε να περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί.

Το συνεχές τρέξιμο και η υπερένταση, έχει αντίκτυπο στη σωματική και ψυχική μας υγεία, προκαλώντας φθορές, κούραση, καταλήγοντας στον πόνο! 

Δεν χρειάζεται να φτάσουμε στο "τέρμα". Το σώμα μας στέλνει προειδοποιητικά μυνήματα. Ας τα ακούσουμε.

Για να ξεκινήσουμε την ατίστροφη διαδικασία, πρέπει ν' αδειάσουμε το μυαλό μας από ενοχλητικές σκέψεις, να επαναφέρουμε την αναπνοή μας στους φυσιολογικούς ρυθμούς και ν΄ αφοσιωθούμε στις ανάγκες του σώματός μας, προκειμένου η κάθε κίνησή μας να μην γίνεται μηχανικά αλλά συνειδητά.

Είναι ένας εφικτός στόχος για την καινούρια χρονιά.